Friday, June 25, 2010

Πέθανε ο βιβλιοπώλης Μανώλης Μπαρμπουνάκης


Πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 78 χρονών, ο βιβλιοπώλης Μανώλης Μπαρμπουνάκης και η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι από την εκκλησία της Νέας Παναγίας (περιοχή Ηλύσια) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο Μανώλης Μπαρμπουνάκης γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1932 στα Περιβόλια Ρεθύμνου Κρήτης και στις 5 Οκτωβρίου 1959 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 1964 άνοιξε το πρώτο του βιβλιοπωλείο (Αριστοτέλους 4) και το 1981 το «Κατώϊ του Βιβλίου», λίγα μέτρα πιο πάνω.
Στο «Κατώϊ του Βιβλίου» περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας ανάμεσα στα βιβλία, παρέα με τα παπαγαλάκια του και γράφοντας μαντινάδες, τις οποίες συγκέντρωσε σε βιβλία. Εκεί δεχόταν τους φίλους του, πολιτικούς και άλλους, και κάθε χρόνο οργάνωνε γιορτή στο βιβλιοπωλείο με μεζέδες και κρητική μουσική. Αφήνει τη σύζυγο του Κυβέλη, δύο παιδιά και δύο εγγόνια.

Πηγή:εφημ.express/on line

2 comments:

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ said...

Έζησε όπως του άρεσε.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Lena. said...

Αφησε έργο Τάσο,μακάρι αυτοί που θα μείνουν να το κρατήσουν και να το επεκτείνουν.Υπήρξε προσωπικός φίλος του μπαμπά μου και στην ουσία "Το κατώι" ήταν ο φυσικός χώρος όπου συνειδητοποίησα την έννοια "βιβλιοπωλείο".Οι επισκέψεις εκεί,ανάμεσα σε παπαγάλους και γατόνια υπήρξαν από τις ηδονές που γεύτηκα χορταστικά ως κοριτσάκι και με καθόρισαν.