Friday, May 21, 2010

"Oποιος σκάβει το λάκκο του άλλου,πέφτει ο ίδιος μέσα"

Νέα παροιμία,μας θυμίζει η αγωνία του κυρίου Καράογλου να αντισταθεί στους κομματικούς εγκάθετους του πασοκικού κατεστημένου στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ3
********************************************************************************
Αντιγράφω από "newsblog",της Τρίτης 18 Μαΐου,είδηση που υπάρχει σε όλες τις εφημερίδες αυτολεξί:
"Καράογλου:
«Προκλητικές δημόσιες δηλώσεις περί κομματικών τοποθετήσεων από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ»
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Β’Θεσσαλονίκης της Ν.Δ Θ.Καράογλου με αφορμή δηλώσεις της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Σοφίας Γιαννακά στο κρατικό ραδιόφωνο. Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρεται: «Σκανδαλωδώς προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνέντευξη που παραχώρησε η κυρία Σοφία Γιαννακά, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό κατά τη διάρκεια πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του κρατικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3 102 FM.
Κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής συνέντευξης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε με απόλυτη φυσικότητα σε ερώτηση του προαναφερθέντα δημοσιογράφου για «προσωπικό ρουσφέτι» αντικατάστασης γενικών διευθυντών του κρατικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, καταρρίπτοντας τον μύθο που προσπαθεί να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για αξιοκρατία.
Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε την αποστομωτική απάντηση που αφήνει την ίδια, αλλά και το κόμμα της πολιτικά έκθετους ισχυριζόμενη ότι «έχετε απόλυτο δίκαιο… αρκετά ψάξαμε τους καλύτερους και ικανότερους» για την κάλυψη καίριων θέσεων του ελληνικού δημοσίου. Από τα λεγόμενά της η κυρία Γιαννακά αφήνει να εννοηθεί ότι από τη στιγμή που εδώ και εφτά μήνες -που είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ- δεν έχουν αντικατασταθεί οι γενικοί διευθυντές του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3, υπάρχει λειτουργικό κενό στο κρατικό ραδιόφωνο της πόλης της Θεσσαλονίκης, υποβιβάζοντας και προσβάλλοντας ακόμα και το έργο και την προσφορά των σημερινών γενικών διευθυντών, αλλά και προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα υπεραμυνόμενη του αναξιοκρατικού και κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στο ελληνικό δημόσιο.
Ακάθεκτη και μη αντιλαμβανόμενη προφανώς την ουσία των δηλώσεών της η κυρία Γιαννακά προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινήσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το «συγκεκριμένο ζήτημα (αντικατάστασης δηλαδή των γενικών διευθυντών του κρατικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, όχι από άξιους και ικανούς, αλλά από κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ) αποτελεί ένσταση πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που το έχουν θέσει και στον κοινοβουλευτικό τομέα οικονομικών παρόντος του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στον οποίο και έθιξαν το θέμα ότι πρέπει να “τελειώνουν” με αυτό το θέμα και να προχωρήσει το δημόσιο στην αυτοκάθαρσή του».
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
- Έχουν καλέσει τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε εξηγήσεις τη βουλευτή του κόμματός τους για τις προκλητικές δηλώσεις περί αναξιοκρατίας και «επιβεβλημένης ανάγκης» τοποθέτησης κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε καίριες θέσεις στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στον εν λόγω ραδιοφωνικό σταθμό;
- Αληθεύουν οι ισχυρισμοί της κ. Γιαννακά ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει τεθεί από σύνολο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Υπουργό Οικονομικών; Ποιοι είναι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμερίζονται τις απόψεις της κ. Γιαννακά; Ποια είναι η θέση του Υπουργού και ποια η επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της πιθανής αντικατάστασης των γενικών διευθυντών του κρατικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ3, όπως αυτό προκύπτει από την παραπάνω συνέντευξη;"
**********************************************************************************
Καμμία έκπληξη ούτε για τη βλακεία που δυστυχώς είναι ανίκητη,ούτε για την αμετροέπεια στο χειρισμό της κατάστασης που φανερώνει-τουλάχιστο σε όσους ακούμε τη συγκεκριμένη εκπομπή-πόσο στημένη είναι αυτή η ιστορία.Ο κύριος Καράογλου,ο οποίος φιλοξενείται συχνά πυκνά στην εκπομπή "Αλιείς μαργαριταριών" (του κρατικού ραδιοφώνου),μάλλον έπαθε κάποιου είδους παράκρουση και ξέχασε τα ονόματα των δημοσιογράφων που του δίνουν βήμα.Οσο για το ήθος τους,τί έχει να μας πει?Υποθέτω πως δεν θα συμμετείχε σε εκπομπές δημοσιογράφων όταν αυτοί με θράσος ζητούν "ρουσφέτια" στον ραδιοφωνικό αέρα..Εκτός αν έχασε τα αυγά και τα πασχάλια..
Κάποιες φορές,η λάσπη στον ανεμιστήρα γυρίζει σε ανάποδες στροφές.
Λίγη ντροπή ρε παιδιά,νέοι άνθρωποι να λειτουργείτε στο κοινοβούλιο με όρους μεσαίωνα..Ακούστε τουλάχιστον προσεκτικά τις κασέτες που σας πασάρουν για να μην κάνετε γκάφες που σας αποκαλύπτουν.Οχι σε μας,σε όσους σας ψηφίζουν.
Μάγισσες δεν υπάρχουν,οι σκιές του εαυτού σας σας τρομοκρατούν..

Υ.Γ.Φένια,διερωτώμαι,αυτός ο Π.Κουσουλός,υπάρχει τελικά?Καταγγέλει,αυτοκαταγγέλεται..Στέλνει κασέτες που γυρίζουν ως μπούμερανγκ εναντίον του..
Τί κρίση προσωπικότητας περνάει?Μια χαρά είμαστε πάντως εμείς με όσα ζούμε εσχάτως..
Και θα θυμίσω και τρίτη παροιμία "Εδώ ο κόσμος καίγεται.."
(χάριν ευπρεπείας,σε αυτό το σημείο καταπίνω τη γλώσσα μου)

2 comments:

Leigh-Cheri said...

Χαχαχα!
Και διαβάζω κι εγώ τόση ώρα και λέω: Ποιος είναι αυτός ο Κουσουλος και πότε κάνει εκπομπή στον 102 και μάλιστα πρωί κι εγώ δεν έχω πάρει χαμπάρι! Χαχαχα!
Τέλος πάντων.
Σε μια περίοδο απόλυτης παρακμής τι καλύτερο περιμένεις;
Ίσως ακριβώς επειδή οι "αλιείς μαργαριταριών" είναι ό,τι καλύτερο έχει να μας δείξει το κρατικό ραδιόφωνο να τους έχουν κάτσει στο λαιμό. Αλλά από το λαιμό ως το μυαλό έχουν απόσταση να διανύσουν κι έτσι προς το παρόν αυτοεκθέτονται.

ΥΓ: Χρόνια Πολλά Λενάκι μου!
Να είσαι καλά και να σε χαιρόμαστε:-)

Lena. said...

Αφιερωμένο στον Ηλία Κουτσούκο,ένα από τα πλέον αγαπημένα μου ποιήματα,με την ευχή να μη χάσει ποτέ τη δύναμη να αρθρώνει με φλέγμα,αυτοσαρκασμό κι αξιοπρέπεια όσα θα θέλαμε όλοι να πούμε:

"Φωνή μου ράτσα υψικάμινου

Πρώτον: σε θέλουνε ακίνδυνη και να ξεχνάς·
κι ύστερα καλή μ'αυτούς φιλεναδίτσα
τρυφερή
υποσχετική
οι αχρείοι.

Φωνή μου ράτσα υψικάμινου από πλευρό
ανοιχτό του αίλουρου, της ανηφόρας
απ'τα εννιά σκοινιά του βούρδουλα
κι ο ήλιος φίδι μες στο σύρμα.
Μην ξεχάσεις· φτύσ'τους.

Ας περιμένουν να σε σβήσω με νερό
η κατά τες συνταγές αρχαίων Ελληνοσύρων
Ας περιμένουν οι αχρείοι."
ΕΚΤΩΡ ΚΑΚΝΑΒΑΤΟΣ

Φένια μου γλυκιά,ευχαριστώ για τις ευχές,αλλά κυρίως για όλα τα άλλα..