Saturday, May 8, 2010

"Φωνάζει ο κλέφτης.."

Πομφόλυγες-βέβαια-ψεύδους και κατασυκοφάντησης ανθρώπων,κατά καιρούς σερβίρονται με τη σέσουλα.Η διαστρέβλωση όμως, με τρόπο χυδαίο κι απροκάλυπτο, της αλήθειας- με τη βοήθεια του κιτρινισμού- προκαλεί εκτός από αηδία κι οργή.Το διαδίκτυο αποτελεί χώρο ο οποίος συμμετέχει στη διαπλοκή των δημοσιογράφων-πολιτικών-εκδοτών-τσανακογλυφτών λιγότερο από ότι άλλοι.Εκ των πραγμάτων.Εντούτοις παραμένει ανεξέλεγκτος.Μπορεί να γράφει και να "υπογράφει" κάποιος δημοσιογράφος που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,αναπαράγοντας -με τον εμετικό λόξυγκα της πένας(κέρσορα)-την προσωπική και υπαρξιακή αγωνία άθλιων υποκειμένων,οι οποίοι χωρίς την αρωγή της "εξουσίας"-για πολύ συγκεκριμένους λόγους-θα είχαν ήδη τοποθετηθεί εκεί που τους αξίζει.Στη χλεύη των πολιτών.
Η δημοσιογραφία είναι σπουδή στην αλήθεια και τη δημοκρατία.Χρέος της δημόσιας ραδιοφωνίας είναι να υπερασπίζεται αυτές τις διαστάσεις κι ως ατελεύτητος Οιδίποδας να αξιώνει "τα πάντα στο φως".Ευτυχώς κάποιοι δημοσιογράφοι του 102 fm,αψηφώντας κάθε προσωπικό κόστος,χωρίς να διστάσουν ποτέ,μας αποκάλυψαν "έργα και ημέρες" των "αρμοδίων".
-Πόσα ακριβώς χρήματα από τη φορολογία των ελλήνων πολιτών-για την οποία κόπτεται ο Π.Κουτσουλός(?) της "Ζούγκλας.gr"- πηγαίνουν ακόμη(!!!),στις τσεπούλες της (συνταξιούχου και διεγραμμένης για λογοκρισία από την ΕΣΗΕΜΘ) "γηραιάς κυρίας" της ΕΡΤ 3?
-Τριπλάσιες οι αποδοχές της από του Προέδρου του Αρείου Πάγου?
-Kαι η "συνταξούλα" στο ακέραιο?
"Σε μια περίοδο που ο λαός αναγκάζεται να σφίξει -περισσότερο από ποτέ- το ζωνάρι, πληρώνοντας το λογαριασμό που «έκαναν» οι εκάστοτε κυβερνώντες",κατά το δημοσίευμα της "Ζούγκλας".
-Αραγε, υπάρχουν προσωπικά και άλλα δεδομένα στην παρούσα συγκυρία?
Λοιπόν αγαπητοί κύριοι, υπαρκτοί ή ανύπαρκτοι-λίγο με ενδιαφέρει-στην πόλη μας συναντιόμαστε και κουβεντιάζουμε με τα μικρά μας ονόματα.Δεν κρυβόμαστε σε καμμία ζούγκλα.Κατονομάστε το δημοσιογράφο του οποίου τη φωνή παρανόμως αναπαράγετε,δια της προσφιλούς σας τακτικής,με συνενόχους ή εκβιαζόμενους εργαζομένους εντός του κρατικού ραδιοφώνου.Εμείς τον γνωρίζουμε,εσείς τον φοβάστε τόσο πολύ?Ολοι οι σκεπτόμενοι πολίτες αυτής της πόλης ευτυχώς ακούν το πρωί την εκπομπή στην οποία συμμετέχει.Είναι οι ίδιοι που συχνάζουν στα βιβλιοπωλεία της,αντί να αποχαυνώνονται μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες.Κάποιοι επιμένουμε να μη σας κάνουμε το χατήρι.Δεν θα αποτελέσουμε τμήμα της αγέλης των υπηκόων σας.Δεν υπάρχουν μόνο αγράμματοι καταναλωτές με πολτοποιημένα μυαλά στη χώρα,δυστυχώς για σας.
Την κυρία Γιαννακά δεν θα την υπερασπιστώ,μπορεί μόνη να τιμήσει το αξίωμά και τη θέση που της εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός.Κάνοντας γνωστή-στο χώρο του ΠΑΣΟΚ-την αλήθεια για τη λειτουργία διοικήσεων και "ημετέρων" που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.Απαιτώντας κατά το λαικό αίτημα,όχι μόνο την απομάκρυνση τους,αλλά και την ανταποδοτική εισφορά τους ως προς τις υπηρεσίες που "προσέφεραν". Το ψέμα ,κύριοι, έχει κοντά ποδάρια και το δικό μας χιούμορ,σε αντίθεση με τη λογοτεχνική ευφυία και το φλέγμα του δημοσιογράφου που σπιλώνετε,έχει φτάσει στα όριά του..

2 comments:

Leigh-Cheri said...

Νομίζω ότι με χυδαιότητες τέτοιου είδους το καλύτερο είναι να μην ασχολείται καν κάποιος. Πολύ δε περισσότερο όταν προέρχονται από «αόρατους»… «δημοσιογράφους»?...
Είναι παρατηρημένο κι επιβεβαιωμένο ότι οι σοβαρές φωνές, που κάνουν με υπευθυνότητα τη δουλειά τους και με σεβασμό στον ακροατή, είτε φιμώνονται είτε εξορίζονται σε κάτι ωριαίες εκπομπές στις 6 το χάραμα (ειδικά η ΕΡΤ έχει παράδοση σ’ αυτό, έτσι δεν είναι;) είτε άλλα τέτοια ωραία. Όταν μάλιστα λες κάποια πράγματα που δεν αρέσουν στ’ αφτάκια κάποιων αποκτάς εχθρούς.
Δεν θ’ ασχοληθώ παραπάνω. Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι –αν όχι η πιο αξιόλογη δημοσιογραφική εκπομπή- όαση για τα τυραννισμένα αφτάκια μας! Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον. Όποιος την ακούει κι έχει μυαλό θα συμφωνήσει. Επίσης, τουλάχιστον για όσους ακούν αρκετό καιρό και τους δυο δημοσιογράφους που την επιμελούνται, είναι ξεκάθαρο το πότε κάνουν χιούμορ, πότε σαρκάζουν μια κατάσταση και πότε μιλούν σοβαρά ή οργισμένα. Αν θες, αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που τους ακούω χρόνια τώρα. Ότι, αν μη τι άλλο, είναι αληθινοί. Άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με όσα λεν.
Επομένως, άστους να λεν. Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τη δικιά μας. Κι εγώ την άκουσα τη συγκεκριμένη εκπομπή της Παρασκευής στην οποία αναφέρονται οι ζούγκλοι. Κι είχα γελάσει! Γιατί είναι ωραίος τύπος ρε! Γι αυτό και τον έχουνε στο μάτι;-)

Lena. said...

"* ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ το ’ριξαν εκεί στην ΕΡΤ3, αφού κουράστηκαν να συζητούν για το πότε θα δεήσουν οι της κυβέρνησης να αλλάξουν τα πρόσωπα που ορίζουν τις τύχες του καναλιού. Το φοβερό σκηνικό που σας περιγράφω αφορά την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του 102 fm, όπου ο πολύπειρος Ηλίας Κουτσούκος συνομιλούσε με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ -και δημοσιογράφο στο επάγγελμα- Σοφία Γιαννακά. «Να σας ζητήσω ένα ρουσφέτι από αέρα», είπε ο Ηλίας απευθυνόμενος στη βουλευτή. «Κάντε κάτι για να φύγουν οι διορισμένοι από τον Ρουσόπουλο διοικούντες την ΕΡΤ3». Σάστισε η Γιαννακά που, βρίσκοντας δευτερόλεπτα αργότερα την ψυχραιμία της, σχολίασε: «έχετε δίκιο, αργήσαμε, αλλά πιστεύω πως σύντομα θα τελειώσει η υπόθεση».
* ΣΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ του Ηλία αντέδρασε με κόντρα χιούμορ (το καλό να λέγεται) η Θάλεια Ιωαννίδου -η γενική διευθύντρια του Ρουσόπουλου, που παραμένει ακόμη στο τιμόνι της ΕΡΤ3. Η Θάλεια λοιπόν του απέστειλε επιστολή, ευχαριστώντας τον για τη συμβολή του στην προοπτική απαλλαγής της από τις διοικητικές ευθύνες. «Μήνες το ζητώ και ακόμη περιμένω», του γράφει, ζητώντας του να συνεχίσει να εργάζεται για την απαλλαγή της.
* ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ στη Θάλεια, να σας ενημερώσω ότι οι μέρες της στη γενική διεύθυνση της ΕΡΤ3 δεν φαίνεται να τελειώνουν. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η πρωτοβουλία των ανθρώπων του νέου δ.σ. της ΕΡΤ Αθηνών, που απευθύνθηκαν στη Θάλεια και της ζήτησαν να αποδεχτεί να κάνει σκόντο στη μισθοδοσία της για το διάστημα -το άγνωστο- που απομένει μέχρι την αντικατάστασή της. Μεγαλόψυχη η Θάλεια, αποδέχτηκε την… έκκληση, με αποτέλεσμα από τα 16.800 καθαρά που έπαιρνε να… περιοριστεί στα 4.500 που όρισε ο Γερουλάνος για τους νέους -πράσινους- γενικούς διευθυντές. Ας την κρατήσουν με αυτόν τον μισθό για άλλους οκτώ μήνες και μετά θα τους κάνει κι άλλο σκόντο για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τις εκλογές…"

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"-on line,16/5/2010