Thursday, May 6, 2010

SOCIALISM?

Ψηφοφορία των νέων μέτρων στη Βουλή

Δημαράς: Παρών → ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ
Σακοράφα: Παρούσα → ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ
Οικονόμου: Παρών → ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ

Γεια σου ρε Γιωργάκη Δημοκράτη!!!


φωτο: από τοίχο στην Γούναρη (Πλατεία Ναβαρίνου)

15 comments:

Tertuliano Máximo Afonso said...

Αν λέγαν' και "όχι" εκεί να 'βλεπες! Άμεση εκτέλεση! (Πως λέμε "άμεση δημοκρατία" ένα πράμα...)

Αλλά και εδώ που τα λέμε, μην ανησυχείς! Για μια απλή διαγραφή πρόκειται. Απλά, για λίγο, θα την περάσουν στον κάδο ανακύκλωσης...

Lena. said...

Για να είμαστε βέβαια ακριβείς δεν πρόκειται για διαγραφή,αλλά για προσωρινή αποβολή από την Κ.Ο.Παλιότεροι πολιτικοί αρχηγοί π.χ ο Ε.Αβέρωφ μιλούσε για "προβατάκια που θα τα φάει ο λύκος έξω από το μαντρί" ενώ ο Α.Παπανδρέου θεωρούσε πως εκφράζοντας σε μία Κ.Ο αντίθετη άποψη "θέτεις εαυτόν εκτός κινήματος".Δεν θέλω να υπερασπιστώ την απόφαση κανενός αλλά το "παρών" δεν είναι πολιτική άποψη.Εκφράζει αδυναμία εκτίμησης της κατάστασης και δε συνιστά ηρωισμό.Η υπεύθυνη θέση είναι "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ".Με όποιο τίμημα.Οσοι δεν έχουν άποψη ας μην πληρώνονται για να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό.

Lena. said...
This comment has been removed by the author.
Leigh-Cheri said...

Συμφωνώ, αλλά ακόμη κι έτσι, για μένα δεν αλλάζει το αντιδημοκρατικό του πράγματος.

Leigh-Cheri said...

Επίσης: "Η υπεύθυνη θέση είναι "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ".Με όποιο τίμημα.Οσοι δεν έχουν άποψη ας μην πληρώνονται για να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό."
Αν αυτό ισχύει μια φορά για τους τρεις που ψήφισαν παρών, σκέψου πόσες φορές και σε ποιο βαθμό ισχύει για την κυβέρνηση ολόκληρη! Ο λαός τους ψήφισε (άστοχα, κατά τη γνώμη μου) ως σοσιαλιστές κι αυτοί αποδεικνύονται λΗστές!
'Αρα, σύμφωνα και με τα λεγόμανά σου, αν δεν μπορούν να υπηρετήσουν την ιδεολογία τους, ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!
Όσες διακιολογίες και αν επικαλεστούν, μέση οδός δεν υπάρχει. Ή είσαι σοσιαλιστής και λες, εγώ δεν μπορώ να επιβάλω τέτοια αντιλαϊκά μέτρα γιατί έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα πρεσβεύω ή παίρνω αυτά τα μέτρα ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ!!!
Πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Lena. said...

Στις παρούσες συνθήκες όμως Φένια είναι βασικός άξονας για την κοινοβουλευτική δημοκρατία να παίρνεις θέση.Εγώ θεωρώ τη στάση τους καιροσκοπική.Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι πώς επιμένεις στη διατήρηση της βουλευτικής έδρας όταν διαφωνείς με την πολιτική του κόμματός σου.Παραιτείσαι ή εκφράζεις την άλλη πρόταση.Δεν άκουσα τίποτε τέτοιο ούτε στη βουλή,ούτε στα κομματικά όργανα. Αντιθέτως υπάρχουν πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ που εξέφρασαν "Ανοιχτή πολιτική διαφωνία" και μάλιστα,αφού τη δημοσίευσαν σε εφημερίδες και ραδιόφωνα, διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 9/5/2010 εκδήλωση στο Porto palace περί αυτού.
Ξεκάθαρη θέση πήρε η "κόρη Μητσοτάκη" δρομολογώντας τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.Ναι σε όλα.
Διακρίνω πως το πολιτικό σκηνικό θα οδηγήσει στη διαμόρφωση -ενδεχομένως- αλλαγής του πολιτικού τοπίου στη χώρα(νέοι σχηματισμοί,άλλα πρόσωπα?).Δεδομένη εξέλιξη θεωρώ την πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και την αριστερά αδύναμη να το χειριστεί.Ξέρω πως διαφωνείς.Παντού όμως από όπου πέρασε το ΔΝΤ, οι πολίτες "τιμώρησαν" τις κυβερνήσεις τους ενισχύοντας δεξιά ή και ακροδεξιά σχήματα.Εκεί θα προσπαθήσει να ανακτήσει "lebensraum" η Μπακογιάννη κι όσοι συνταχτούν μαζί της.Καρατζέφερσον?
Θα είναι λοιπόν πολύ σημαντικά δύο πράγματα στην προσωπική λειτουργία κάθε πολιτικού προσώπου.
-πού πάμε?
-με ποιόν πάμε?
Και δεν μπορείς να λες ανεύθυνα "παρών".Διότι δε θα σημαίνει τίποτε.

Leigh-Cheri said...

ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

Leigh-Cheri said...

Ορίστε κι η δική σου ευκαιρία. Πάρε θέση. Μ' ένα ναι ή ένα όχι.

Lena. said...

Εγώ εξακολουθώ να παρακολουθώ τα γεγονότα στην πατρίδα από θέση προβληματισμού και μάχης σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων στον εργασιακό μου χώρο.(ΑΔΕΔΥ).Δίπλα μου στο δρόμο βρίσκονται όλοι οι σύντροφοί από τα χρόνια της σπουδάζουσας,εκφράζοντας την αντίθεσή μας στα μέτρα.Δεν υπήρξαμε ποτέ τμήμα της εξουσίας.Η σοσιαλιστική συνείδηση για όλους μας είναι αποτέλεσμα καθημερινού αγώνα,όπως όριζε κι ο αείμνηστος Γεννηματάς.Αυτή τη θέση παίρνω χρόνια τώρα και δε θα την εγκαταλείψω.

Leigh-Cheri said...

Άρα δηλώνεις παρούσα. Ευχριστώ. Μου απάντησες.

Tertuliano Máximo Afonso said...

Για να εξηγούμαστε. Η μεγάλη ξεφτίλα δεν είναι όσοι εκφράζουν "παρών" αλλά η κυβέρνηση που τους διαγράφει. Εκτός κι αν θέλεις να πιστεύεις ότι διαγράφηκαν όχι γιατί ψήφισαν εκτός κυβερνητικής γραμμής (κομματικό μαντρί) αλλά για να τους τιμωρήσουν γιατί το "παρών" δεν είναι πολιτική άποψη...

Λένα, οι πολιτικές και οι αποφάσεις είναι πια τόσο απτές που δεν χωρούν ουδεμία αμφιβολία. Τόσο που οι σκεπτικισμοί και οι προβληματισμοί φαντάζουν είτε ως εξαγνισμός είτε ως εθελοτυφλία. Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς, και κυρίως τώρα όσο ποτέ, είναι τόσο κοντά στις αρχές του σοσιαλισμού όσο ο Άνθιμος στις ανθρωπιστικές αρχές του χριστιανισμού. Και αν αυτό δεν μπορεί να το δει κάποιος, και μάλιστα σήμερα, τότε πολλά μπορεί να συμβαίνουν αλλά καλύτερα να μην τα απαριθμήσω.

Lena. said...

Εδώ και πάρα πολύ καιρό δημοσιεύω κείμενα,άρθρα του ξένου τύπου αλλά και τις προσωπικές μου απόψεις προσπαθώντας να ερμηνεύσω την πρωτόγνωρη κατάσταση,κάτι που εγώ βρίσκω ιδιαιτέρως δύσκολο.Φαίνεται πως ή είμαι πολύ ειλικρινής ή ανεγκέφαλη.
Περιμένω από όποιον έχει εμπεριστατωμένη ερμηνεία και πρόταση να την αναλύσει..Παρακαλώ, πέρα από συνθηματολογικούς λαικισμούς.Με παραδείγματα από την πραγματικότητα.
Πάντως,μου κάνει εντύπωση το ότι εγώ που προέρχομαι από το επάρατο ΠΑΣΟΚ έχω το πολιτικό θάρρος να εξανίσταμαι με το σημαντικό που πέρασε στα ψιλά..Το δικαίωμα του υπουργού Οικονομικών να υπογράφει ότι θέλει χωρίς να ζητάει επικύρωση από το κοινοβούλιο.Αυτό είναι αληθινό πραξικόπημα.Φαίνεται πως εκεί,σ'αυτό το κόμμα μάλλον ακόνισαν καλά τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά.Σε άλλα κόμματα παίρνουν ακόμη στα συνέδρια αποφάσεις για τη λατρεία του Στάλιν

Leigh-Cheri said...

Λένα, τίποτα απ' όλ αυτά δεν έχει στόχο εσένα. Εσύ είσαι που το προσωποποιεις! Αυτά που γράφονται εδώ πέρα είναι απόψεις μας και διαπιστώσεις μέσα απ' αυτά που ζούμε. Αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και στο κατά πόσο συνεπείς είναι με την ιδεολογία που υποτείθεται ότι έχουν αυτοί που το επίσημα το εκπροσωπούν αυτή τη στιγμή. Εσύ δεν έχεις σχέση μ' αυτό και ίσα ίσα, εγώ πρώτη σου είπα ότι είναι σημαντικό που αυτά τα ποστ για τα οποία λες, τα βγάζεις εσύ. Ξέρεις επίσης και ότι σ' εκτιμώ ακριβώς γιατί, αν μη τι άλλο, έχεις δράση και δεν είσαι απ' αυτούς "του καναπέ". Και κάθε συζήτηση μαζί σου -ανεξάρτητα από διαφωνίες και κόντρες- είναι κέρδος για μένα.
Αλλά δεν μπορώ να μην πω κι αυτά που βλέπω τώρα! Να κλείσω τα μάτια; Να ξεχάσω τα Ελληνικά μου; Τι να κάνω, πες. Δεν μπορώ. Και το παράδειγμα που ζητάς είναι μπροστά σου πιο ζωντανό από ποτέ! Αυτά τα νέα μέτρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠ' ΟΣΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ! ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΗ! Αυτό βλέπω εγώ κι αυτό λέω. Για σένα προσωπικά, δεν είπα τίποτα. Τώρα όμως θα σε ρωτήσω: Μήπως τελικά, ο συγκεκριμένος χώρος δεν σε αντιπροσωπεύει ανάλογα μ' αυτά που πιστεύεις;
Κι η ερώτησή μου δεν είναι καν για να την απαντήσεις σ' εμένα (άλλωστε, ιδιαιτέρως, μου 'χεις ήδη απαντήσει, αν θυμάσαι) αλλά στον εαυτό σου.

Lena. said...

Προσυπογράφω όλες τις αγωνίες σου.Ταυτίζομαι.Και για μένα έστω και η διαδικτυακή επικοινωνία με πού νεώτερους ανθρώπους είναι σημαντική.Ειδικά όταν τους λογαριάζω για φίλους.Πολύ περισσότερο όταν εδώ κι ένα περίπου μήνα επέλεξα τη μοναξιά για περισσότερους του ενός λόγους.Βγήκα στους δρόμους όποτε έγινε διαδήλωση.Ετσι κι αλλιώς εκεί θα συναντιόμαστε πλέον συχνά.Εγώ χωρίς καμμιά άλλη ταυτότητα παρά μόνο με αυτή που ακόμη επιδιώκω να καθορίζει τη στάση μου στη ζωή.Ανθρώπινη αξιοπρέπεια κι απαίτηση για δικαιοσύνη.Και σου απαντώ ευθαρσώς.Θα είμαι απέναντι σε όποιον τα καπηλεύεται.Με σεβασμό στο παρελθόν μου.Και όσων το αποποιήθηκαν..Εργω ή λόγω..

Anonymous said...

Μου αρέσουν οι πολύτιμες πληροφορίες, να προσφέρει σε άρθρα σας. Μπορώ να σελιδοδείκτη weblog σας και διαθέτουν τα παιδιά μου δοκιμή μέχρι εδώ γενικά. Είμαι ελαφρώς θετική πρόκειται να ενημερώνονται πάρα πολλά νέα πράγματα εδώ από οποιονδήποτε άλλο!