Tuesday, April 27, 2010

Υπάρχουν και φιλέλληνες… Γερμανοί





www. zougla.gr Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 14:51

Ονομάζεται Λεονόρα Ζέελινγκ είναι Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας και σε αντίθεση με την πλειονότητα των συμπατριωτών της εξεγέρθηκε με τα επιτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε, η κ. Ζέελινγκ ζήτησε να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κ. Ζέελινγκ δεν είναι κάποια από τους γνωστούς χειριστές ελληνικών θεμάτων στη Γερμανία.

Έχει διδάξει, όμως, σε γερμανικά και γαλλικά πανεπιστήμια ιστορία των μαθηματικών και της φυσικής, έχει εκδώσει λογοτεχνία, είναι γνώστης της Ελλάδας και τώρα «ξεσπάθωσε», εκδίδοντας ένα βιβλίο.

Το πόνημά της, που εκδόθηκε από το μικρό εκδοτικό οίκο της Στουτγάρδης «Αρύκανδα» (όπως ονομαζόταν η αρχαία πόλη της Λυκίας), είναι γραμμένο σε μορφή αγόρευσης προς τους πολίτες και φέρει τον τίτλο: «5 σεντ, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα».

Πρόκειται, δε, - σύμφωνα με το δημοσίευμα - «για μια άνευ όρων θερμή συνηγορία υπέρ της Ελλάδος από γερμανική γραφίδα».

1 comment:

Lena. said...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 27/4/2010(ΤΑ ΝΕΑ0
Μέτρα - σοκ περιλαμβάνει το μνημόνιο που πιέζεται από ΔΝΤ και Γερμανία να υπογράψει η Αθήνα ως προϋπόθεση για την εκταμίευση των δανείων του ΔΝΤ κ των χωρών της ευρωζώνης.
Τα μέτρα που προκαλούν... δέος- κ αναμένεται να οδηγήσουν κ σε μεγαλύτερες αντιδράσεις- περιλαμβάνουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο κ τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας,το δώρο Χριστουγέννων όπως κ την κατάργηση του ορίου 2% τον μήνα στις απολύσεις.
Το περιεχόμενο του μνημονίου, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου την Κυριακή 2 Μαΐου κ αφού παρασκηνιακά θα έχει εγκριθεί από τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Κοινοτικές πηγές έλεγαν ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι απόλυτα σύμφωνες με τις απαιτήσεις κ τους όρους που έχει θέσει η κ. Μέρκελ για να δώσει το «πράσινο φως» για την έγκριση από το Γιούρογκρουπ των διμερών δανείων. Για τον λόγο αυτό άλλωστε εκτιμάται ότι μεταβαίνει αύριο στο Βερολίνο και ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος- Καν, όπως κι ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν- Κλοντ Τρισέ.
Στις αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς όσον αφορά τις περικοπές των δύο μισθών στον ιδιωτικό τομέα, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ αντέτειναν πως όπως ακριβώς θεσμοθετήθηκαν με νόμο, έτσι ακριβώς μπορούν να καταργηθούν! Στα μέτρα που φαίνεται να αναγκαστεί να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση- κ η εφαρμογή των οποίων θα αρχίσει άμεσα, την 1η Ιουνίου 2010- περιλαμβάνεται επίσης η κατάργηση της διαιτησίας, η ενθάρρυνση των τοπικών συμφώνων απασχόλησης αντί των κλαδικών συμβάσεων (σ.σ.: που καταργούνται στην πράξη) κ.ά. Επίσης, καταργούνται τα κάθε μορφής επιδόματα και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις στον χώρο των ΔΕΚΟ.
Στο Ασφαλιστικό, οι τεχνοκράτες περιέλαβαν στη συμφωνία την αύξηση του ονομαστικού ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, την αύξηση των εισφορών κ τον υπολογισμό της σύνταξης επί του συνόλου του εργάσιμου βίου αντί των δέκα τελευταίων ετών.
Τα διαρθρωτικά
Στο μνημόνιο η κυβέρνηση θα δεσμεύεται για άμεση εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, των προϊόντων κ των υπηρεσιών, την ανασυγκρότηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού κ του μηχανισμού ελέγχου των δημόσιων οικονομικών, τη μείωση του ποσοστού του ΑΕΠ που κατευθύνεται στην Παιδεία κ την Υγεία (που είχαν εξαιρεθεί των περικοπών για το 2010) κ.ά.
Επιπλέον ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στο μνημόνιο υπάρχει σαφής πρόβλεψη πως σε κάθε παρέκκλιση του προγράμματος θα λαμβάνονται επιπλέον μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση- δηλαδή, της μείωσης του εισοδήματος των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!