Tuesday, January 26, 2010

Ο Charlie με το ποδήλατό του μαζεύει χρήματα για την Αϊτή


Ο επτάχρονος Charlie Simpson από το Φούλαμ του δυτικού Λονδίνου, ήθελε να κάνει κάτι για τα παιδιά της Αϊτής. Χρησιμοποιώντας το ποδήλατό του και το Ίντερνετ - και με στόχο να μαζέψει 500 λίρες για την αποστολή της Unicef στην Αϊτή - τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 120 χιλιάδες λίρες - και συνεχίζει...
Ο Charlie ευαισθητοποιήθηκε από την έκκληση της Unicef για τα παιδιά της Αϊτής που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει μια πορεία με το ποδήλατό του κοντά στο σπίτι του, υποστηρίζοντας τους σκοπούς της εκστρατείας και ευαισθητοποιώντας τον κόσμο να δώσει χρήματα.
Με το ποδήλατό του, κάνει διαδρομές γύρω από το South Park, θέτοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία της Unicef. Μέσα στο Σαββατοκύριακο - όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα Just Giving ("Απλά δίνοντας") θα ολοκληρώσει επτά γύρους μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Στην ιστοσελίδα, ο Charlie αναφέρει: "Θέλω να κάνω μία πορεία με το ποδήλατο για την Αϊτή, γιατί εκεί έγινε ένας μεγάλος σεισμός και πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν. Θέλω να μαζέψω χρήματα για να αγοράσω τροφή, νερό και αντίσκηνα για τους Αϊτινούς".
Η Unicef ευχαρίστησε τον Charlie "εκ μέρους των παιδιών της Αϊτής", καθώς όχι μόνο τέθηκε εθελουσίως στις υπηρεσίες της αλλά και ενώ είχε στόχο να μαζέψει 500 λίρες, έχει σύμφωνα με την ιστοσελίδα συγκεντρώσει πάνω από 120.000 - και συνεχίζει...
Ρεπορτάζ του ITN

No comments: