Thursday, January 28, 2010

«Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 2ου ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2010, στη Λάρισα
Τον Ιανουάριο του 2009, με προσωπική πρωτοβουλία του Λαρισαίου μουσικού Δημήτρη Ακριβούλη, διοργανώθηκε το 1ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Λάρισας, υπό τον τίτλο «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα», με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της λαρισαϊκής κοινωνίας για τον αγώνα κατά του καρκίνου, το έργο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και την οικονομική του ενίσχυση. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ οργανώθηκε καμπάνια ενημέρωσης από το Σύλλογο για το ρόλο της σωστής ενημέρωσης των ασθενών και της σημασίας της θετικής ψυχολογίας για την καταπολέμηση της ασθένειας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και η προσέλευση του κοινού στα διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα αθρόα, δεσμεύοντας με αυτό τον τρόπο τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για τη διοργάνωση του επόμενου Φεστιβάλ ένα χρόνο μετά.
Με μια μεγαλύτερη και πιο συγκροτημένη ομάδα καλλιτεχνών από όλους τους χώρους των Τεχνών, το φετινό 2ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» θα λάβει χώρα σε διάφορους χώρους της πόλης της Λάρισας από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2010.
Ο στόχος της διοργανώτριας ομάδας είναι διπλός. Από τη μια πλευρά, η συγκέντρωση στον ίδιο χώρο και χρόνο όσο το δυνατόν περισσότερων Λαρισαίων ερασιτεχνών και επαγγελματιών καλλιτεχνών με σκοπό τη μεταξύ τους γνωριμία, την ανάδειξη του έργου τους, την ανταλλαγή ιδεών και την ανάπτυξη καινοτόμων δια-καλλιτεχνικών συνεργασιών. Από την άλλη, με τα έσοδα που προκύπτουν από την παρουσίαση των καλλιτεχνικών δρώμενων, επιχειρείται η οικονομική ενίσχυση οργανώσεων και ιδρυμάτων που παράγουν ανθρωπιστικό έργο και έχουν ανάγκη υποστήριξης. Με αυτό τον τρόπο, η διοργανώτρια ομάδα και οι συμμετέχοντες επιδιώκουν τη δημιουργία μιας μοναδικής σύνθεσης μεταξύ καλλιτεχνικής ευαισθησίας-δημιουργικότητας και αυθεντικού ανιδιοτελούς ανθρωπισμού.
Τα έσοδα από το φετινό Φεστιβάλ πρόκειται να διατεθούν στη ΜΚΟ «Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων» για την οικονομική ενίσχυση των Ξενώνων Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο που λειτουργούν στην Ελλάδα, και φιλοξενούν και υποστηρίζουν ιατροφαρμακευτικά, ψυχοκοινωνικά, νομικά, εκπαιδευτικά και εργασιακά, με στόχο την ομαλή κοινωνική ένταξη, εκατοντάδες ανήλικους πρόσφυγες από διάφορα εμπόλεμα σημεία του κόσμου. Αυτά τα παιδιά ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρίδες τους, αποχωρίστηκαν ή έχασαν τις οικογένειές τους, και στερήθηκαν τα βασικά τους δικαιώματα στην ελευθερία, την υγεία, την εκπαίδευση, την αυτονομία και την αξιοπρέπεια. Ο δύσκολος στόχος της «Άρσις» αφορά την επανεμφάνιση της εμπιστοσύνης αυτών των παιδιών στις δυνατότητές τους, στους άλλους ανθρώπους και στην εκπαίδευσή τους στη δημοκρατική χρήση των δικαιωμάτων τους.
Μέχρι στιγμής ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει ξεπεράσει τα 70 άτομα, είτε μεμονωμένα είτε συγκροτημένα σε καλλιτεχνικές ομάδες. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής:
Τετάρτη 27 Ιανουαρίου,
Χορίαμβος (Φαρμακίδου και Γαληνού), ώρα έναρξης: 21:00, τιμή εισόδου 7 €
- Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Λάρισας (ΘΟΕΛΑ): «Ξεχασμένοι Κήποι»
- Θεατρική Ομάδα 6ου Λυκείου Λάρισας
Πέμπτη 28 Ιανουαρίου,
Μουσική Σκηνή Stage (Ήρας και Φιλίππου), ώρα έναρξης 21:00, τιμή εισόδου: 8 €
- Θεατρική Ομάδα Ονείρων Θαύματα
- Παράσταση: «Salam Alekum» (χορογραφία: Δημήτρης Ράϊκος, μουσική: Ganga)
- Νικολέτα Μπατζαλέξη, Κυριακή Μουστάκα, Ευγενία Τούλιου (σύγχρονος και latin χορός)
Παρασκευή 29 Ιανουαρίου,
Μουσική Σκηνή Stage (Ήρας και Φιλίππου), ώρα έναρξης 21:00, τιμή εισόδου: 12 €
- The Magnificent Brotherhood (garage rock συγκρότημα από τη Γερμανία)
Σάββατο 30 Ιανουαρίου,
Μουσική Σκηνή Stage (Ήρας και Φιλίππου), ώρα έναρξης 20:00, τιμή εισόδου: 8 €
- RWONK (reggae-dub συγκρότημα από την Αθήνα)
- Ten Days Band (εναλλακτικό συγκρότημα από τη Λάρισα)
- Panx Romana (ιστορικό punk rock συγκρότημα από την Αθήνα)
Κυριακή 31 Ιανουαρίου,
Μουσική Σκηνή Stage (Ήρας και Φιλίππου), ώρα έναρξης 20:00, τιμή εισόδου: 5 €
Φεστιβάλ ροκ συγκροτημάτων από τη Λάρισα
- No Limits
- Drain the Stain
- Zenith
Κυριακή 31 Ιανουαρίου,
Μικρό Θέατρο (Ολύμπου 65 και Ερυθρού Σταυρού)
Θεατρική ομάδα «Υπ’ Ατμόν» της Ζωής Μουκούλη: «Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική»
Δευτέρα 8 – Σάββατο 13 Φεβρουαρίου,
xατζηγιάννειο (Ρούσβελτ 59), είσοδος ελεύθερη
Έκθεση Ζωγραφικής-Γλυπτικής (μαθητές Χρήστου Αντωνιάδη)
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:
Δημήτρης Ακριβούλης 6937 272212
Ανδρέας Αλμπάνης 6977081445

2 comments:

Lena. said...

Ελαβα το ενημερωτικό κείμενο και το δημοσιεύω χωρίς σχόλιο.

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ said...

Και πολύ καλά έκανες Λένα.