Friday, July 31, 2009

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Τα διάβασα,τα απόλαυσα και τα προτείνω για βουνό ή θάλασσα.Ορισμένα εξ αυτών,διαθέσιμα στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης.

1)Γαλλική σουίτα.Ιren Νemirovsky(ΠΑΤΑΚΗΣ)
2)Η Επιστροφή.Giorgio Faletti(ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)
3)Μέδουσα από σμάλτο.Παναγιώτης Αγαπητός(ΑΓΡΑ)
4)Εγκλήματα στην πανσιόν "Απόλλων".Ανδρέας Αποστολίδης(ΑΓΡΑ)
5)Στο μυαλό των σίριαλ-κίλερς.J.Douglas-M.Olshaker(ΜΕΛΑΝΙ)
6)Ελληνικά εγκλήματα 3(ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ)
7)Αθώο αίμα.P.D.James(ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ)
8)Ενα καπρίτσιο.J.Fowles(ΕΣΤΙΑ)
9)Η επιστροφή του Φρόυλερ.Περικλής Μονιούδης(ΕΣΤΙΑ)
10)Ο αναρχικός τραπεζίτης.Fernando Pessoa(ΠΑΡΟΥΣΙΑ)
11)Διαταραγμένες ψυχές.Μinette Walters.(ΠΟΛΙΣ)
12)Μοιρασμένος ουρανός.Christa Wolf.(Univ.studio press)
13)Το παλιό σχολείο.Tobias Wolff.(ΠΟΛΙΣ)
14)Περί μέθης.Κωστής Παπαγιώργης(ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ)

2 comments:

Yiola Papadopoulou said...

Δεν ξέρω αν συνηθίζεται συγγραφείς να συστήνουν οι ίδιοι τα βιβλία τους. Ίσως κάνω εγώ την αρχή παρ' όλο που φαίνεται και σε μένα παράδοξο. Αλλά όλοι θα ξέρετε τι συμβαίνει με τα βιβλία σήμερα. Η πληθώρα των εκδόσεων δεν επιτρέπει στους Εκδοτικούς Οίκους να προωθούν όλα τα βιβλία το ίδιο. Εγώ λόγω του ότι είμαι κάτοικος Κύπρου κι επομένως πολύ μακρυά απ' τα γίγνεσθε της Αθήνας όλα τα βιβλία μου έχουν αδικηθεί. Γι αυτό με πολύ δισταγμό ξέροντας πως ξεπερνώ τα όρια του επιτρεπτού θέλω να σας συστήσω το τελευταίο μου μυθιστόρημα "Το άλλο μου μισό" εκδόσεις Πατάκη. Θα χαρώ πολύ αν το συμπεριλάβετε στη Λέσχη Ανάγνωσής σας. Ευχαριστώ
Γιόλα Δαμιανού-Παπαδοπούλου

Lena. said...

Αγαπητή κυρία Δαμιανού,ευχαριστώ για την παρέμβασή σας στο ιστολόγιο της Λέσχης.Σας διαβεβαιώνω πως-τουλάχιστον- προσωπικά θα διαβάσω το βιβλίο σας.Πάντως,ο εκδοτικός οίκος που το "ταξίδεψε" στους αναγνώστες, ανήκει σε αυτούς που εμάς,ως επαγγελματίες,μας ενημερώνουν ποικιλοτρόπως,με τον καλύτερο τρόπο.Συμφωνώ ωστόσο κι αυτό το συζητάμε συχνά στη Λέσχη πως η προώθηση των τίτλων είναι μια περίπλοκη,κάποτε και θλιβερή ιστορία.Εύχομαι ολοζώντανες εμπνεύσεις και καλά δημιουργικά ταξίδια..