Wednesday, November 11, 2009

Ο Ιαν Ράνκιν στη Θεσσαλονίκη.



Ο Ιαν Ράνκιν, ο δημοφιλέστερος συγγραφέας αστυνομικού στη Μεγ. Βρετανία έρχεται στην Ελλάδα, καλεσμένος της αλυσίδας «Public». Στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στη Θέρμη, την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, στις 19.00Με αφορμή τον Μήνα Αστυνομικής Λογοτεχνίας, ο συγγραφέας θα μιλήσει σε αναγνώστες για τον διάσημο αντίηρωά του επιθεωρητή Ρεμπούς.
Ο Ιαν Ράνκιν γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1960 στο Φάιφ της Σκοτίας. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Το πρώτο του μυθιστόρημα με ήρωα τον επιθεωρητή Ρέμπους κυκλοφόρησε το 1987. Τα βιβλία του φιγουράρουν στις λίστες των best seller και μεταφράζονται σε πολλές χώρες του κόσμου. Εχει τιμηθεί με τα βραβεία Chandler-Fulbright, CWA Dagger για το καλύτερο αστυνομικό διήγημα της χρονιάς, με το βραβείο Gold Dagger στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος, καθώς και με το Edgar Allan Poe για το μυθιστόρημά του «Οι αναστημένοι». Ζει στο Εδιμβούργο, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Χάϊδώ Σκανδύλα
(Δημ:εφημ."ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ" Δευτέρα,9 Νοεμβρίου 2009

Πεμ12Νόε2009
Ο Ίαν Ράνκιν μιλάει στον Δημήτρη Κουγιουμτζόπουλο στην εκπομπή του 102Fm της ΕΡΤ3 Αλιείς Μαργαριταριών.

1 comment:

Lena. said...

Για την ηχογράφηση και ανάρτηση του ηχητικού ευχαριστώ το Νάσο,για την παραχώρηση του δικαιώματος τους ψαράδες,για τη συνέντευξη μπράβο Δημήτρη..Μετά τον Taibo,το Mazower και το Rankin,τί ακολουθεί?