Wednesday, October 10, 2007

Νέα καταγγελία για την Α. Δρούζα!

Να πάρει άμεσα θέση το ΕΣΡ

Πρός: ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ε.Σ.Ρ.)Πανεπιστημίου & Αμερικής 5, 10564 ΑθήναΤηλ.: 210-3354500, Fax: 210-3319881, Email:ncrtv@otenet.gr

Συντασσόμενοι με την κίνηση και των υπολοίπων bloggers κατά των εξευτελιστικών για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια εκπομπών της Δρούζα, καταγγέλλουμε την εκπομπή "ΜΠΟΡΩ" του Star Channel που προβλήθηκε στις 5-10-2007 με παρουσιάστρια τη αμφιλεγόμενη για το δεοντολογικό των εκπομπών της δημοσιογράφου Άννας Δρούζα.Η εκπομπή της πρόβαλε videos και φωτογραφίες τα οποία είχαν ως κεντρικά πρόσωπα τα παιδιά από το μοιραίο τροχαίο στα Τέμπη, λίγες ώρες πριν από το ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε 21 από αυτά.Απαιτούμε από το ΕΣΡ να διακόψει αμέσως αυτή την εκπομπή ως πρόγραμμα χαμηλής ποιότητας που εκμεταλλεύεται και εξευτελίζει την ανθρώπινη προσωπικότητα και αξιοπρέπεια σε στιγμές ανθρώπινου πόνου.Το e-mail αυτό θα δημοσιευτεί και σε πλήθος blog όπως επίσης και σε διαδικτυακές εκπομπές μας μέσω shoutcast.com και live365.com και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η όποια απόφαση του Συμβουλίου να περάσει από έντονη κριτική όχι μόνο στα Ελληνικά blogs αλλά από ολόκληρη την κοινότητα των bloggers, ως επίσης των επισκεπτών και των διαδικτυακών ακροατών σε ολόκληρο το διαδίκτυο.

Δυο κουβέντες απο εμένα. "Κόψτε την"

7 comments:

Leigh-Cheri said...

Και μια κουβέντα από εμένα:ΑΙΣΧΟΣ!!!
Στο βωμό της τηλεθέασης έχουν ευτελιστεί τα πάντα!

sebs, εγώ το μετέφερα ήδη στο μπλογκ μου το post σου. Ελπίζω να διαδοθεί παντού. Πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η εκμετάλλευση, αυτή η αηδία!

nahames nakanamoko said...

Συμφωνώ 100% με τη διακοπή των εκπομπών της Δρούζας.Ιδίως τότε που ήταν στην ΕΡΤ ήμουν συνεχώς έξαλλος σκεπτόμενος ότι αυτή την κλώσσα την πληρώνει ο φορολογούμενος για να βγάζει τη Θώδη και τους Βαζαίο-Γιαννούλη ("Αγαπώ μια πιτσιρικα",για όσους δεν κατεχουν το σκυλάδικο).Επίσης όλες οι εκπομπες αυτες βασίζονται στην εμφυτη οδυνολαγνεία του τηλεπτικού κοινού (σημερα η Τατιάνα είχε μια που απο ιατρικο λαθος ακρωτηριάστηκε).

Να μπει τέλος στην ξεφτίλα τόσο αυτών που προβάλονται όσο και στη δική μας που στηρίζουμε με τις θεαματικότητες αυτά τα πλανώδια freak show!

Lena. said...

Η ΕΡΤ βεβαίως,εξακολουθεί να μεγαλουργεί,ιδιαιτέρως στην πόλη μας.Βάζει δε,εσχάτως στο στόχαστρο και όλους εμάς που έχουμε κλείσει από καιρό τους δέκτες της τηλεόρασης,επιλέγοντας το ραδιόφωνο ως πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.Για όσους θυμούνται τα πρώτα βήματα του 102fm και τη μετέπειτα πορεία του,μια δοκιμή ακρόασης τον τελευταίο χρόνο,είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα.Σε κάνει να αναρωτιέσαι:μα,δεν έχει πάτο το βαρέλι? Ολες οι ταλαίπωρες "κυρούλες" της πόληςεπιδίδονται στο σπόρ του "ραδιοφωνανθρώπου"-και δη στο κρατικό ραδιόφωνο-για να ξορκίσουν την απόγνωση,ή για να δοκιμάσουν τις αντοχές της αισθητικής μας,αξιώνοντας να τις πληρώνουμε γι'αυτό?Γιατί θα πρέπει "ιπποτικά" ο Α.Λυκεσάς να παραχωρεί τη θέση του και να μας καλημερίζει στις 6 π.μ.?Μπορούμε ωραιότατα να "χαιρόμαστε μαζί του την ανατολή" διαβάζοντας στίχους του και να τον ακούμε στην κατ'εξοχήν ενημερωτική ζώνη του σταθμού,μετά τις 8 π.μ.Μήπως πρέπει να αντιδράσουμε επιτέλους κι ως ραδιοφωνικό σκεπτόμενο κοινό με ευαισθησία κι άποψη?Για όσους ενδιφέρονται,η ταχ.διεύθυνση του 102 είναι Ρ.Σ.Μ 102 FM,Αγγελάκη 14,54636,κ.Θωμάς Τσίμπας(Προιστάμενος Προγράμματος).και Γ.Δ/ΝΣΗ ΕΡΤ 3,Αγγελάκη 2,54636,κ.Θάλεια Ιωαννίδου(Γ.Διευθύντρια ΕΡΤ3)

Leigh-Cheri said...

Άσε, Λένα! Μη μου το θυμίζεις αυτό!
Όταν λέμε Ά-πατη η ξεφτίλα, Ά Π Α Τ Η στην κυριολεξία!Έτσι και σε πάρει η κατηφόρα δεν σταματάς πουθενά.
Κάτι...Δρούζες κλπ μας αναγκάσανε να κλείσουμε την τηλεόραση, μείναμε να ενημερωνόμαστε απ` το ραδιόφωνο, όπου επίσης κυριαρχεί απίστευτη φτώχεια, αλλά έστω έναν Λυκεσά τον είχαμε, μας το στερούν κι αυτό, ύπουλα κι επιδέξια.
Μα, ουσιαστικά, στο χώρο της Θεσσαλονίκης, άλλη πραγματικά δημοσιογραφική εκπομπή, δεν υπάρχει. Κοινωνικό έργο επιτελεί ο άνθρωπος, χρόνια τώρα και απ` όποιο σταθμό κι αν πέρασε.
Αλλά μάλλον αυτό το ξέρουνε καλύτερα αυτοί που τον "εξορίζουνε" όλο και μακρύτερα (γι` αυτό και το κάνουν άλλωστε) με τελικό σκοπό, τι; Να τον εκτοπίσουνε τελείως;
Ντροπή τους! Το λιγότερο που έπρεπε να κάνουν είναι να δείξουν σεβασμό και αναγνώριση σ` έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο, τόσα χρόνια, εξασκεί το επάγγελμα/λειτούργημα του δημοσιογράφου με συνέπεια, αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία.
Αλλά τέτοιες λέξεις τους είναι μάλλον άγνωστες αυτούς!
(Μήπως πρέπει να τους καλέσουμε στη Λέσχη, μπας και ξεστραβωθούν;-))

Εγώ πάντως, και στις 06:00 τον ακούω!
Σιγά μη μασήσω ό,τι τροφή θέλουν αυτοί! Ας απευθυνθούνε σ` άλλα πρόβατα.

Σιχτίρ!

Φένια

Lena. said...

Οι "περί ων ο λόγος" τύποι -δυστυχώς Φένια-έχουν τούτη τη στιγμή καρπούζι και μαχαίρι για να δροσίζονται,κολυμπώντας παράλληλα αμέριμνοι,σε ύδατα φαύλα και γλοιώδη.Για την ακρίβεια,σ'εκείνο το σημείο της "από το πουθενά" παρεχόμενης εξουσίας,ο "βλάκας" γίνεται και επικίνδυνος.Η αντικατάσταση του Η.Κουτσούκου,στο τιμόνι του καραβιού,πρώτη μεγαλοφυής απόφαση.Αποτέλεσμα:Εβγαλε επιτέλους το μυθιστόρημά του κι έστησε το Μορφωτικό Σύλλογο της ΕΣΗΕΜΘ.Πάμε παρακάτω.
Το παρήγορο είναι πως επιμένουμε να σκεπτόμαστε παραμένοντας άγρυπνοι και να στοιχειώνουμε έτσι,το μακάριο ύπνο των άλλων.
Διότι όπως ευστόχως ανέφερες, μόνο οι "εξορίες" της ψυχής ορθώνονται ακόμη.Κι αφορούν όσους "γλείφοντας,ικετεύοντας,
υπογράφοντας και ουρλιάζοντας ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ναι",έρπονται προς τα έδρανα της εξουσίας.Οι παντός άλλου τύπου εξορίες έχουν καταργηθεί προ πολλού.
Βέβαια,επειδή "scripta manent" σε μια πόλη-γειτονιά,ήδη συμπολίτες μας δεν ανέχονται άλλο την καπηλεία της ελεύθερης έκφρασης και την επιβολή αντιλήψεων κοινωνικού φασισμού,σε ένα μέσο που πληρώνουμε όλοι μας και ρωτάνε.Για όλα.Γραπτώς.Διότι η ΕΡΤ δεν είναι ανώνυμη εταιρεία,ούτε "μαγαζάκι" κανενός.Σε ότι δε,αφορά τον 102 fm κάποιοι έστησαν κάποτε πολύ ψηλά τον πήχυ,με την αρωγή των ακροατών της Θεσσαλονίκης.Το ότι δεν αναφέρω τα ονόματά τους είναι γιατί αφ'ενός τα γνωρίζουμε όλοι όσοι τον ακούγαμε τόσα χρόνια,αφέτέρου γιατί ένα από τα στοιχεία της ποιότητάς τους αποτελεί η σεμνότητα,μέγεθος άγνωστο για τους νυν ιθύνοντες.Αφού δε σέβονται λοιπόν το κοινό του σταθμού,ας νοιαστούν τουλάχιστο για την υστεροφημία τους.

Τολης Νικηφορου said...

Δεν ξέρετε πώς χαίρομαι που βγήκαν επιτέλους τα μεγάλα μαχαίρια. Καιρός να τα πούμε έξω απ' τα δόντια. Ακριβέστατη και η λέξη «οδυνολαγνεία». Μα δεν υπάρχει κάποιο σχετικό μυθιστόρημα για να συζητήσουμε την επόμενη φορά; Λέναααα.

ΥΓ. Όπου οδυνολαγνεία και σκουπιδολατρεία, εκεί και αυτοδικία (το βιολί μου εγώ).

Anonymous said...

Δεν μπορώ να διαφωνήσω και εγώ ότι τέτοια σκουλήκια θα πρέπει να εξαφανιστούν από την γη, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να σταματήσουν να τους παρακολουθούν κάποια άλλα σκουλήκια.