Saturday, April 30, 2011

Ολη η πόλη στηρίζει


Στο πλευρό του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάληψη του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 έχουν ταχθεί τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Δικαιοσύνης –Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος –Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Επιστολές στήριξης, οι οποίες ξεπέρασαν συνολικά τις 135, έχουν στείλει η κ. Μαρία Δαμανάκη, μέλος της Ευρωπαίκής Επιτροπής, ο βουλευτής όπως και το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Κρίτων Αρσένης και η κα Χρυσούλα Παλιαδέλη, αλλά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΤΕΙ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.
Στους υποστηρικτές συμπεριλαμβάνονται αρκετοί νεανικοί φορείς ,ανάμεσά τους η Γραμματεία Νεολαίας της ΓΣΕΕ, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Ινστιτούτο Νεολαίας, η Διεθνής Οργάνωση Φοιτητών Εράσμους, οι δήμοι Αγίου Παύλου, Δέλτα, Θερμαϊκού, Βόλβης, Χαλκηδόνας, Πυλαίας- Χορτιάτη, Λαγκαδά, Θέρμης, Ωραιοκάστρου και οι Δήμαρχοι Κολωνίας, Βάρνας, Λειψίας, Τιμισοάρα, Λεμεσού και Τελ Αβίβ.
Μαζί στην προσπάθεια ανάληψης του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014 είναι κορυφαίοι φορείς της πόλης ,μεταξύ των οποίων ο Ο.Λ.Θ ,η ΔΕΘ, ο ΟΑΣΘ, η ΧΑΝΘ, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής, η ΕΡΤ-3, η TV-100 , το Ράδιο Θεσσαλονίκη, το Κοσμοράδιο, ο Plus, ο Ερωτικός, το Ολυμπιακό Μουσείο και τα Μουσεία Βυζαντινού Πολιτισμού και Φωτογραφίας.
Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή οι Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου, Αλέξανδρος Νικολαϊδης και Κώστας Τριγκώνης, όπως οι ΠΑΕ , ΠΑΟΚ ,Ηρακλή, οι ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, ο ΑΣ ΠΑΟΚ, ο ΓΣ Ηρακλής

No comments: