Saturday, April 30, 2011

Εκδηλώσεις για τους δολοφονημένους βουλευτές Λαμπράκη και Τσαρουχά



Εκδηλώσεις Μνήμης για τους δολοφονημένους βουλευτές της αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργη Τσαρουχά, με τον γενικό τίτλο «Από το τρίκυκλο στα τανκς», διοργανώνουν από τις 9 έως τις 31 Μαίου η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ) 1940-'74 Μακεδονίας και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, με την υποστήριξη των: Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρυτανεία ΑΠΘ, ΕΣΔΕΠ, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, ΕΛΜΕ-Θ, ΕΔΟΘ, ΕΝΙΘ, ΕΥΑΘ, Δήμος Μαραθώνα.
Το πρόγραμμα συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
-Τη Δευτέρα 9 Μαίου, στις 8 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, πλατεία Ιπποδρομίου), εκδήλωση για τον δολοφονημένο από τη χούντα βουλευτή Γιώργη Τσαρουχά. Για τη ζωή και το έργο του θα μιλήσουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Νικολακόπουλος και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Σπύρος Κουζινόπουλος
-Την Κυριακή 22 Μαίου, στις 7,30 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, εκδήλωση για τον δολοφονημένο από το παρακράτος βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη. Θα μιλήσει ο ιστορικός, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολυμέρης Βόγλης, ενώ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Εκατό Μέρες του Μάη» των Δήμου Θέου-Φώτου Λαμπρινού.
-Την Δευτέρα 23 Μαϊου, στις 6,30 μμ στο «Ολύμπιον» (πλατεία Αριστοτέλους), θα προβληθεί η ταινία «Ζ» του Κώστα Γαβρά, με ελεύθερη είσοδο.
Έκθεση ντοκουμέντων
Παράλληλα, στο χώρο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης από τις 9 έως τις 31 Μαϊου, θα λειτουργεί έκθεση ντοκουμέντων για τους δύο δολοφονημένους βουλευτές και μεταξύ των άλλων, θα υπάρχουν και τα ματωμένα ρούχα που φορούσαν τη στιγμή της δολοφονίας τους και τα οποία βρέθηκαν πρόσφατα στα υπόγεια του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

No comments: