Saturday, October 9, 2010

Ψηφιοποιημένη συλλογή τύπου του Ε.Λ.Ι.Α. - Μ.Ι.Ε.Τ. στη Θεσσαλονίκη

01 Οκτ. 2010
Το μεγαλύτερο μέρος της ψηφιοποιημένης συλλογής τύπου της βιβλιοθήκης του Ε.Λ.Ι.Α. - Μ.Ι.Ε.Τ. είναι προσβάσιμο και στο Ε.Λ.Ι.Α. - Μ.Ι.Ε.Τ. στη Θεσσαλονίκη. 765 τίτλοι εφημερίδων και περιοδικών που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων και χρονολογιών είναι διαθέσιμοι. Περιλαμβάνονται λογοτεχνικά περιοδικά και περιοδικά τέχνης, πολιτικές και σατιρικές εφημερίδες, δελτία συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων, μαθητικά και φοιτητικά περιοδικά και εφημερίδες, περιοδικά ποικίλης ύλης, κ.ά. Η συλλογή εκτείνεται χρονολογικά από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Ο ενδιαφερόμενος ή η ενδιαφερόμενη μπορεί να εντοπίσει τους τίτλους των περιοδικών και των εφημερίδων καθώς και πληροφορίες σχετικά με αυτά και τα αποκτήματα των συλλογών μας από το δημόσιο ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης του Ε.Λ.Ι.Α.-Μ.Ι.Ε.Τ. που βρίσκεται στη διεύθυνση http://62.103.29.196/OPAC.html αρκεί στη φόρμα αναζήτησης να πληκτρολογήσει τον όρο “ψηφιοποιημένη συλλογή τύπου”.
Το Ε.Λ.Ι.Α.-Μ.Ι.Ε.Τ. στη Θεσσαλονίκη στεγάζεται στην οδό Θεοφίλου 13 στην Άνω Πόλη. Το ωράριο λειτουργίας είναι 9:30-15:30 καθημερινά.

No comments: