Tuesday, October 5, 2010

Εγκαινιάζεται η 62η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης


Το σημαντικότερο διεθνές γεγονός στο χώρο του βιβλίου, η έκθεση της Φρανκφούρτης, εγκαινιάζεται σήμερα. Τιμώμενη χώρα είναι η Αργεντινή, ενώ εξέχουσα θέση επιφυλάσσεται στην ψηφιακή τεχνολογία.
Οι συμμετέχοντες στη φετινή έκθεση στην Φρανκφούρτη, την πόλη του Γουτεμβέργιου, προέρχονται από 111 χώρες. Λαμβάνουν μέρος συνολικά 7.533 εκδότες, συγγραφείς, λογοτεχνικοί πράκτορες και άλλοι επαγγελματίες από το χώρο του βιβλίου. Οι συμμετέχοντες είναι περισσότεροι απ' ό,τι στην περυσινή έκθεση, στην οποία τιμώμενη χώρα ήταν η Κίνα και είχε προσελκύσει 290.000 επισκέπτες.
Δύο νέα πρότζεκτ θα παρουσιαστούν στη φετινή έκθεση: το Frankfurt Hot Spots (μια μοναδική ευκαιρία για τους επαγγελματίες εκδότες να συναντηθούν με τις εταιρείες τεχνολογίας και να εξετάσουν νέες ψηφιακές προοπτικές) και το Frankfurt Story Drive (όπου θα υπάρξουν ομιλητές από τη Walt Disney Studios και τη Nintendo).
Παρόντες στην έκθεση του βιβλίου θα είναι η Γαλλοκολομβιανή πολιτικός Ίνγκριντ Μπετανκούρ, οι Αμερικανοί συγγραφείς Μπρετ Ίστον Έλις και Τζόναθαν Φράνζεν και ο Γερμανός Γκίντερ Γκρας. Σημαντική είναι η παρουσία της Αργεντινής, ως τιμώμενης χώρας. Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ μαζί με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, θα παρευρεθούν στην αποψινή τελετή των εγκαινίων.
Τα βιβλία σε χαρτί εξακολουθούν να κατέχουν την πιο σημαντική θέση, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι εκδότες που παρουσιάζουν ηλεκτρονικά βιβλία. "Όλοι προσπαθούν να παράγουν ψηφιακό περιεχόμενο", δήλωσε ο διευθυντής της έκθεσης Γίργκεν Μπόος σε συνέντευξη Τύπου, ο οποίος, προβλέποντας τις ανακατατάξεις που θα προκαλέσουν οι ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης, συνέκρινε την εμφάνισή τους με την εφεύρεση της τυπογραφίας.
Η 62η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης θα λήξει στις 10 Οκτωβρίου.
Πηγή:e-net,5/10/2010

No comments: