Friday, September 25, 2009

Πίνακας του Rene Magritte εκλάπη από μουσείο των Βρυξελλών


Βρυξέλλες
Πίνακας του Βέλγου σουρεαλιστή ζωγράφου Rene Magritte με τίτλο Olympia, του οποίου η αξία εκτιμάται μεταξύ 750.000 και τριών εκατ. ευρώ, εκλάπη το πρωί της Πέμπτης από μουσείο των Βρυξελλών. Δύο άνδρες εισέβαλαν οπλισμένοι στο μουσείο και εξαφανίστηκαν μαζί με τον πίνακα.
Η ληστεία σημειώθηκε λίγη ώρα αφότου είχε ανοίξει τις πύλες της η γκαλερί που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μαγκρίτ και στεγάζεται στην πρώην κατοικία του σε βόρειο προάστιο των Βρυξελλών. Δεν πρόκειται για το μεγάλο μουσείο "Magritte" που μόλις άνοιξε στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.
«Δύο άτομα, το ένα εκ των οποίων ασιατικής καταγωγής, που μιλούσαν το ένα αγγλικά και το άλλο γαλλικά, εισέβαλαν κρατώντας ένα όπλο στο μουσείο λίγο αφού είχε ανοίξει για το κοινό στις 10 το πρωί τοπική ώρα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Andre Garitte, έφορος του Μουσείου "Rene Magritte".
Την ώρα της ληστείας βρίσκονταν δύο επισκέπτες στο μουσείο, όπου ο Βέλγος ζωγράφος και η σύζυγός του έζησαν για 24 χρόνια. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
«Διέφυγαν με τον πίνακα στην αρχή με τα πόδια και μετά μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών.
Πηγή:
Νewsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

No comments: