Monday, February 16, 2009

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΕΜΕ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"

ΛΑΘΟΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΜΙΑ ΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΝ.

ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ.

ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.

ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΟΛΟΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΑ.

ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΜΟΧΘΗΡΑ, ΑΣΠΛΑΧΝΑ <<ΓΕΡΑΚΙΑ>>

ΑΥΡΙΟ, ΠΡΩΤΑ <<ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΑΡΚΕΣ ΘΑ ΓΕΥΤΟΥΝ>>.


Ο ΝΙΚΗΤΑΣ, Ο ΤΑΣΟΣ, Η ΛΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΜΑΣ ΚΟΙΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΛΙΠΑΡΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΜΙΑ ΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

<<ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΖΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;;;>>.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ, ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ, ΟΛΑ ΜΑΖΙ. ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΝΑ ΣΥΜΠΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ, ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ.

ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ.

ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ.

ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ , ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΝΑΣΥΡΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΦΩΤΙΣΑΝ ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ - ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΕ ΖΗΛΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Η ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΚΕΤΟ.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΛΜΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009

5 comments:

Lena. said...

Τάσο μου,δημοσίευσε αν θέλεις αναλυτικά ή σε σχολιασμό περί τίνος πρόκειται,άλλωστε το ιστολόγιο είναι δημοκρατικό βήμα ενημέρωσης και πολλές φορές-όπως είδες στο παρελθόν-"φέρνει στο φως" θέματα απαξιωμένα από τα υπόλοιπα ΜΜΕ.Επίσης,η τρυφερή ματιά σου ως νέου γονιού στα πράγματα,πάντα έχει ευαισθησία κι ενδιαφέρον.

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ said...

Στην τάξη της κόρης μου υπάρχουν κάποια παιδάκια που παρουσιάζουν ειδικές δυσκολίες. Οι υπεύθυνοι μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει λύση στην πρόσληψη δεύτερης νηπιαγωγού για παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Κάποιος δε σχολικός σύμβουλος αντί να δώσει λύση στο θέμα προφανώς για οικονομικούς λόγους πιέζει τους γονείς να δεχτούν τα παιδιά που έχουν δυσκολίες να μεταφερθούν μόνα τους σε άλλη τάξη αποκόπτωντας τα από την τάξη τους. Αυτό το βρίσκω απαράδεκτο - για όλα τα παιδιά της τάξης- και απο εκεί πηγάζει και η αγανάκτηση στο κείμενο μου.
Η διαμαρτυρία αυτή δημοσιεύτηκε έτσι απλά χωρίς ονόματα ή λεπτομέρειες. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μάλλον συνάντηση με το προϊστάμενο εκπαίδευσης όπου και θα θέσουν πλέον ως γονείς - έχουν προηγηθεί από την εξαίρετη νηπιαγωγό μας- δυναμικά το αίτημα πρόσληψης νηπιαγωγού ειδικής εκπαίδευσης. Φυσικά και θα ενημερώσω πλέον με ονόματα εφόσον υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις.

Lena. said...

Aυτό θα πει Τάσο μου υφέρπων κοινωνικός εκφασισμός.Διότι-αληθινά,όπως ισχυρίζεται το νέο slogan του υπουργού Παιδείας-
"όλα είναι θέμα παιδείας"..κι οι "καιάδες" της ανθρωπότητας,θέμα παιδείας ήταν κι αυτοί.Και ιδεολογίας ΄βεβαίως.Οτι δεν μπορούσε να αφομοιωθεί κι επακριβώς να ταιριάξει στο όλον,το πετάγαμε.Στη χαράδρα,στο κρεματόριο...πλέον,σε άλλη τάξη,απλώς.Προοδεύσαμε βλέπεις.Δεν καίμε ανθρώπους πια.Και μόνο το μυαλό τους μας είναι αρκετό..

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ said...

Ετοίμασα μια επιστολή την οποία και μοιράστηκε στους γονείς για να υπογράψουν. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε ραντεβού με τον προϊστάμενο εκπαίδευσης. Θα κάνω μια προσπάθεια να δημοσιοποιηθεί όσο γίνεται για αυτό και είναι ανάγκη τα σχόλια και η προώθηση σε όλους. Τόσα ανούσια εμαιλς αλλάζουμε καθημερινώς ας είναι και κάποια με ιδιαίτερη αξία.

Anonymous said...

債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社