Sunday, May 1, 2011

future library


12 Μαίου 2011
Τοποθεσία : Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης(Εθν.Αμυνας κ Σβώλου)
Πρόγραμμα : 12 Μαΐου 2011 – Συζήτηση για το μέλλον των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών
10.00 – 10.30: Εγγραφή / Γνωριμία
10.30 – 11.15: 1η συνεδρία – Εισαγωγή στο Πρόγραμμα για τις Δημόσιες –Δημοτικές βιβλιοθήκες του Future Library
11.15 – 11.30: Διάλειμμα – Καφές
11.30 – 12.30: 2η συνεδρία – Στρογγυλό Τραπέζι με επαγγελματίες του χώρου
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» χρηματοδοτεί την πραγματοποίηση της μελέτης
<<Πρόγραμμα για τις Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα>>.
Με δωρεά του προς τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library (www.futurelibrary.gr), το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στηρίζει την εκπόνηση μελέτης, με σκοπό την αναλυτική περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης των δημοσίων και δημοτικών βιβλιοθηκών στη χώρα και την κατάρτιση σχεδίου και προτάσεων δράσης για τη βελτίωσή τους.
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» θέλει να συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη των πολιτιστικών ιδρυμάτων της χώρας μέσα από δράσεις και προγράμματα σε θέματα οργάνωσης, βελτίωσης των υπηρεσιών και εισαγωγής των νέων τεχνολογιών. Σκοπός είναι επίσης η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση πόρων με επινοητικότητα και εισαγωγή υπηρεσιών με μικρό ή καθόλου κόστος, μετατρέποντας «την κρίση σε ευκαιρία». Υπεύθυνος του Προγράμματος και της εταιρείας είναι ο κ. Ι. Τροχόπουλος, Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Ενθαρρύνουμε την συνεργασία των δωρεοδόχων του Ιδρύματος και παρακολουθούμε από κοινού την εξέλιξή τους. Το Ίδρυμα, επίσης, στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.
Από την έναρξη των φιλανθρωπικών του δραστηριοτήτων, το 1996, μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει διαθέσει 895.000.000 Ευρώ (US$1.200.000.000), με περισσότερες από 1.900 δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 90 κράτη ανά τον κόσμο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποτελείται από τους: Γιώργο Αγουρίδη, Kurt Arnold, Jeffrey Brinck, Ανδρέα Δρακόπουλο - Πρόεδρο, Σπύρο Νιάρχο – Πρόεδρο και Φίλιππο Νιάρχο – Πρόεδρο.
Στην Ελλάδα, Λειτουργικός Διευθυντής είναι ο Επαμεινώνδας Ν. Φαρμάκης.

No comments: