Tuesday, May 3, 2011

Εκδήλωση μνήμης και τιμής


Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που θα αρχίσει στις 13.00, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Προέδρου του Σώματος κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλου, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους νεκρούς του Μάη του ’36 με αφορμή την επέτειο των 75 χρόνων από τα αιματηρά γεγονότα της εξέγερσης των απεργών καπνεργατών της πόλης.
Για τα γεγονότα και την επίδρασή τους στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη και τη χώρα θα μιλήσει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Γιώργος Αναστασιάδης.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ενώ θα προβληθεί ένα σύντομο οπτικοακουστικό αφιέρωμα στις μέρες του Μάη του ’36 με αρχειακό υλικό.
Στις 14:00, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσει με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος δήλωσε :
«Ήταν χρέος μας για την ίδια την πόλη και την ιστορία της να οργανώσουμε την εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα γεγονότα και τους νεκρούς του Μάη του ΄36.Οι συγκρίσεις και οι συνειρμοί που προκύπτουν από την ιστορική αναδρομή, όχι μόνο βοηθούν τη συλλογική μνήμη στην αποτίμηση ιστορικών γεγονότων που συνέβησαν στην πόλη μας αλλά προσφέρουν, συγχρόνως την ευκαιρία για την κατανόηση των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων »

No comments: