Tuesday, November 2, 2010

Εφυγε ο Αλέκος Λύτρας

Ο Αλέκος Λύτρας, άνθρωπος των τεχνών με πλούσια παρουσία στο χώρο της Αριστεράς «έφυγε» χθες αφήνοντας μεγάλο κενό πίσω του, τόσο στην καλλιτεχνική δραστηριότητα όσο και στην πολιτική και κοινωνική. Ο Λύτρας, γιαννιώτης στην καταγωγή, ήταν γραφίστας και ένας από τους «βασικούς» σε διάφορες εκδοτικές προσπάθειες, όπως για παράδειγμα το περιοδικό «Γαλέρα», ήταν μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος στο συνδυασμό ΑΥ.ΡΙ.Ο. με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδημητρίου. Μόλις πριν από 40 ημέρες ο Λύτρας ήταν στα Γιάννενα και παρουσίαζε το βιβλίο του συνυποψήφιού του Γιάννη Καραγιάννη στο «Πολυθέαμα»
Πηγή:"Ηπειρωτικός αγών",2/11/2010
Παραθέτω επιπροσθέτως το αυτοβιογραφικό του Αλέκου Λύτρα,όπως καταγράφεται στο ναυτικό φυλλάδιο του πληρώματος της "Γαλέρας"
"Όταν μου ζήτησαν να γράψω ένα βιογραφικό για τον δικτυακό τόπο της «Γαλέρας» έπεσα σε βαθύ προβληματισμό και ημικατάθλιψη.Τι διάολο να γράψω, αφού δεν έχω ακόμη απαντήσει στο βασικό ερώτημα που με απασχολεί εδώ και τουλάχιστον 44 χρόνια.Τι θα γίνω όταν θα μεγαλώσω;Πριν από 8 μήνες έδωσα ακόμη μια προσωρινή, φυσικά, απάντηση.Αριστερός κωπηλάτης και κατά περίπτωση θερμαστής της Γαλέρας.Θα σας εξομολογηθώ και κάτι για να μην πάει χαμένη η ώρα που χάσατε για να πατήσετε το κουμπάκι και να μπείτε εδώ. Αξιολογώντας τις επιθυμίες μου πιστεύω ότι η πιο εφικτή είναι να κατακτήσει ο ΠΑΣ Γιάννενα το Champions League.Μπορείτε να φανταστείτε τις υπόλοιπες..."

No comments: