Tuesday, May 4, 2010

"Wir kaufen griechische Staatsanleihen!"


Karikatur:Zwischen ouzo und euro(Μεταξύ ούζου και ευρώ)

********************************************************************************
„Ich kaufe zum ersten Mal in meinem Leben Staatsanleihen – und zwar griechische“, sagt der ehemalige Bundesfinanzminister Eichel. Warum ein Zeichen der Solidarität mit Griechenland genau in diesem Moment notwendig ist, erklären der SPD-Politiker und andere Unterstützer der Handelsblatt-Aktion.
«Για πρώτη φορά στη ζωή μου αγοράζω κρατικά ομόλογα και βέβαια ελληνικά,διότι πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στην Ελλάδα με μια ξεκάθαρη κίνηση.Αυτή τη στιγμή κρίνεται απαραίτητο»,δηλώνει ο πρώην σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών Eichel και άλλοι υποστηρικτές της καμπάνιας της οικονομικής γερμανικής εφημερίδας «Ηandelsblatt».
Η εφημερίδα κυκλοφόρησε χθες με πρωτοσέλιδο την επιστολή του αρχισυντάκτη-διευθυντή της Gabor Steingart με τίτλο «Deutschland hilft!» («Η Γερμανία βοηθά!»)
Ο επίσης πρώην υπουργός Οικονομικών Μanfrend Lahnstein δηλώνει ότι
«αγοράζει ελληνικά ομόλογα ως μήνυμα κατά της υπεροψίας με την οποία ορισμένοι αντιμετωπίζουν τους έλληνες».
Αλλοι υποστηρικτές είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της RWΕ Jurgen Grossmann,o πρόεδρος του Δ.Σ. της Βalsen GmbΗ,Werner Balsen ο οποίος αγόρασε 100.000 ευρώ σε ελληνικά ομόλογα
«διότι δεν πρέπει να αφήσουμε τη χώρα έρμαιο των κερδοσκόπων”
Στο σημερινό φύλλο φιλοξενείται επίσης μία σελίδα με αντιδράσεις αναγνωστών,καθώς παρά τις θετικές αντιδράσεις,φυσικά δεν είναι όλοι της ίδιας άποψης.
Στους υποστηρικτές της Ελλάδας συγκαταλέγεται και ο πρόεδρος του Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου καθηγητής Hans Werner Zinn,ο οποίος όριζε την ελληνική οικονομία ως «βαρέλι χωρίς πάτο» κι εξήγησε τους φόβους της Γερμανίας για το αν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει τις πιστώσεις.Εξ'ου,ζήτησε επιπρόσθετη ασφάλεια.Εξέφρασε την ελπίδα τώρα που οι πιστώσεις θα χορηγηθούν η Ελλάδα θα βρεθεί σε θέση να επιστρέψει σε υγιές οικονομικό περιβάλλον,εκλαμβάνοντας τη βοήθεια ως αυτοβοήθεια.
Θεωρώ περιττό να συμπληρώσω οποιοδήποτε δικό μου σχόλιο.Αξίζει να παρατηρήσει κανείς τη γελοιογραφία για να αντιληφθεί πως μας βλέπουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη.Αλήθεια,πόσα χρόνια πριν μας είχαν ξαναβάλει "επί της χειρουργικής κλίνης"?

No comments: