Tuesday, December 1, 2009

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΤΑ FM


Ελαβα το πρωί το ακόλουθο mail από το συνάδελφο κ.Κωνσταντίνο Βόγδανο και με ευχαρίστηση το δημοσιεύω:
"Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Επικοινωνία 94fm του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν την έναρξη της πρώτης ραδιοφωνικής εκπομπής στην Ελλάδα που θα αφορά τις βιβλιοθήκες με τίτλο: «Βιβλιοθήκες στα FM».
Η εκπομπή αυτή θα παρουσιάζει τα νέα της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής καθώς επίσης και νέα από Βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα.
Ταυτόχρονα, με παρουσιάσεις και συνεντεύξεις θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα διάφορες βιβλιοθήκες και τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν στους χρήστες τους. Η εκπομπή θα πλαισιώνεται από ραδιοφωνική λέσχη ανάγνωσης, θεματικά αφιερώματα, ανακοινώσεις και μουσική. Θα είναι μία ζωντανή εκπομπή κάθε Κυριακή 10.00 - 12.00 το πρωί.
Η εκπομπή που θα ξεκινήσει να εκπέμπει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου από την φιλόξενη συχνότητα του 94FM έχει στόχο να αναδείξει τον πολύπλευρο, πολιτιστικό και μορφωτικό ρόλο των Βιβλιοθηκών στην ελληνική κοινωνία, να αποτελέσει βήμα διαλόγου μεταξύ των βιβλιοθηκονόμων και του κοινού των βιβλιοθηκών, να ψυχαγωγήσει και να ενημερώσει βιβλιοθηκονόμους και χρήστες βιβλιοθηκών, να εξελιχθεί σε μέσο επικοινωνίας και προβολής του έργου που επιτελούν οι Ελληνικές Βιβλιοθήκες.
Παρουσιαστές της εκπομπής θα είναι:
ο Γιώργος Γλωσσιώτης, Αντιπρόεδρος του Δ..Σ. της ΕΕΒΕΠ,
Δημήτρης Πολίτης, Γενικός
Γραμματέας του Δ..Σ. της ΕΕΒΕΠ,
και η Φρόσω Παυλίδου, Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Την εκπομπή μπορείτε να την απολαμβάνετε στην Αττική από τους 94fm και σε όλη την Ελλάδα από τον δικτυακό τόπο του ραδιοφώνου http://www.94fm.gr
Περιμένουμε την πληροφόρησή σας, για να την μεταφέρουμε ζωντανά μέσα από τα FM και το Internet σε όλη την Ελλάδα στα e-mail: library@94fm.gr , glossiotis@gmail.com , odimpol@gmail.com , pavlidou@iraklio-library.gr , info@eebep.gr .
Καλή ακρόαση!"

No comments: