Tuesday, March 3, 2009

"Η ΕΝΔΟΞΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙ-ΦΩΤΙΑ"


Αναχώρηση Ι
Στις παρυφές του χωριού κυλούσαν τα ποτάμια και αλυχτούσαν τα σκυλιά, πληθαίνανε οι ίσκιοι, σφίγγανε τις λαβές των μαχαιριών.
Το είχαν πει οι γεροντότεροι πως όλα θα γίνουν νύχτα του Γενάρη φεγγαρόφωτη, τότε το κρύο δεν συμπονά τα τρυφερά χέρια και το φως του φεγγαριού γυμνώνει τις πίκρες.
Οι χωριανοί στα μονοπάτια κρύβανε την ανάσα τους στις φούχτες τους και κοίταζαν ως εκεί που μαύρο σκοτάδι μόνο. Κακότυχοι όσοι δεν ήρθαν, ψιθύριζαν αυτοί που πίσω τους άφησαν ζεστό κορμί, φιλήδονο, έτοιμο να γευτεί τις θωπείες των αιώνων. αφρισμένο ποτάμι να ξεχειλίζει, αψηφώντας νουθεσίες και απαγορεύσεις, γιατί το κορμί, το κάθε κορμί, έχει άλλα μέτρα για να νικά τον χρόνο και να δίνει νόημα στις ανατολές που έφυγαν κι εκείνες που θα έρθουν.
Γιώργος Καλιεντζίδης
από την ποιητική σύνθεση
"Η ένδοξη αναχώρηση
του Αϊ-Φωτιά",ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ,2008
αναδημοσίευση από το ιστολόγιο "Ενα λιβάδι στην ομίχλη που ονειρεύεται"
*
Ο Γιώργος Καλιεντζίδης γεννήθηκε το 1960. Εργάζεται σαν δημοσιογράφος στον 9.58 FM της ΕΡΤ 3. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: "Μικρές σιωπές", 1981, "Ανεμόεσσα", 1986, "Εσωτερική έφοδος", 1989, "Το άλλοθι", 1994. Επιμελήθηκε την έκδοση σε Cd "Ποιητές αυτοανθολογούμενοι", το 1997, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης και τον 9.58 FM.
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου,
στο βιβλιοπωλείο "ΒΙΒΛΙΟρυθμός,στις 8 μ.μ
παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του
"Η ένδοξη αναχώρηση του Αι-Φωτιά" οι:
Χρίστος Τσολάκης,Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ
Ηλίας Κουτσούκος,συγγραφέας-δημοσιογράφος
Συντονίζει η Βάνα Χαραλαμπίδου,δημοσιογράφος

No comments: